VIVA STYLE

UKUS ITALIJANSKOG ESPRESA SVAKI DAN U VAŠEM DOMU

viva_po_1560x790-4

PUMPA OD 15 BARA

Savršeni pritisak za najkremastiji espresso
viva-style-desktop-1
REZERVOAR ZA VODU KOJI SE MOŽE UKLONITI
Praktično za svakodnevnu upotrebu. Lako se uklanja i puni.
1560x790_vivastyle-interface
JEDNOSTAVAN INTERFEJS
Samo okrenite dugme i VIva je spremna da vam dostavi pravi italijanski espresso ili paru za mleko
viva_po_720x960-4

PUMPA OD 15 BARA

Savršeni pritisak za najkremastiji espresso
viva-style-mobile-1
REZERVOAR ZA VODU KOJI SE MOŽE UKLONITI
Praktično za svakodnevnu upotrebu. Lako se uklanja i puni.
720x960_vivastyle-interface
JEDNOSTAVAN INTERFEJS
Samo okrenite dugme i VIva je spremna da vam dostavi pravi italijanski espresso ili paru za mleko

VIVA STYLE

CRNA

VIVA STYLE

UKUS PRAVOG ITALIJANSKOG ESPRESSA SVAKOG DANA

SPECIFIKACIJE

VIVA STYLE

DOWNLOAD

MOŽDA VAM SE SVIDI I

NEW CLASSIC

GRAN GAGGIA STYLE

GRAN GAGGIA PRESTIGE

FOKUS

PressurizedFilterHolder

NAPRAVLJENO U ITALIJI

Specijalni držač filtera „crema perfetta“ pod pritiskom garantuje konzistentnu ukusnu kremu, bilo da koristite mlevenu kafu ili kafu iz kesice.

GroundCoffee+CoffeePods

MLEVENA KAFA I KAFA IZ KESICE

Viva Stile dolazi sa filterom za 1 ili 2 šolje mlevene kafe i posebnim filterom za kafu iz kesice, ako više volite prethodno doziranu kafu.

gaggia

KOMPAKTAN DIZAJN

Kompaktan i ergonomski dizajn sa lakim i intuitivnim interfejsom. Odaberite željenu funkciju samo okretanjem centralnog dugmeta.

RemovableBrewingUnit

KLASIČNI PANNARELLO

Otkrite baristu u sebi i pripremite ukusne specijalitete na bazi mleka tako što ćete za nekoliko sekundi peniti mleko ili sipati toplu vodu za čajeve i infuzije.

SPECIFIKACIJE

KARAKTERISTIKE

KORISNIČKI INTEFEJS

ROTIRAJUĆE DUGME

PROFESIONALNI DRŽAČ ZA FILTER 

DISPENZER ZA VRELU VODU/PARU

KLASIČNI PLASTIČNI PANNARELLO

DOSTUPNE BOJE

CRNA

VRSTE I KVALITET NAPITAKA

ESPRESSO

PARA

✔ 
 

VRUĆA VODA

✔ 
 

MLEVENA KAFA

KAFA IZ KESICE

PRITISAK PUMPE

15 BAR

FILTERI UKLJUČENI

2

LAKOĆA KORIŠĆENJA

KAPACITET REZERVOARA ZA VODU

1 L

ISTOVREMENO KUVANJE 2 ŠOLJE KAFE

ODRSTANJIVE KOMPONENTE

REZERVOAR ZA VODU: GORE; POSUDA ZA VIŠAK TEČNOSTI: NAPRED; PANNARELLO

ODRŽAVANJE

PROGRAM ZA ČIŠĆENJE KAMENCA

MANUELNI

KOMPATIBILNOST FILTERA ZA VODU

MATERIJALI, ZAVRŠNA IZRADA I DIMENZIJE

DIMENZIJE PROIZVODA ( D X V X Š)
20 X 29,7 X 26,5 CM

TEŽINA APARATA

3,8 KG

DRŽAČI 

ALUMUNIJUM + PLASTIKA

PANNARELLO

CRNA PLASTIKA

KUĆIŠTE

ABS

PREDNJA STRANA

CRNI ABS

POSUDA ZA VIŠAK TEČNOSTI

CRNI ABS

POTROŠNJA ENERGIJE

AUTOMATSKI STAND BY

BOJLER

ALUMINIJUM

NAPAJANJE

230-240V 50HZ 1025W

DODATNA OPREMA

DODATNA OPREMA UKLJUČENA U PAKOVANJU

MERICA ZA KAFU, PRESA

POGLEDAJ SVE
MAGENTA PRESTIGE
MAGENTA MILK
MAGENTA PLUS
CADORNA PRESTIGE
CADORNA MILK
ACCADEMIA
ANIMA CLASS
NAVIGLIO DELUXE
NAVIGLIO MILK
BESANA
POGLEDAJ SVE
NEW CLASSIC
VIVA STYLE
GRAN GAGGIA PRESTIGE
GRAN GAGGIA STYLE

Koje se komponente mogu ukloniti i prati?

Moguće je ukloniti rezervoar za vodu, pannarello, posudu za kapanje i posudu za kapanje. Predlažemo da ih operete pod vodom iz slavine i nežno obrišete čistom krpom. Ne preporučujemo pranje ovih komponenti u mašini za sudove.

Kada i kako čistiti filtere?

Filteri moraju biti čisti kako bi se garantovali savršeni rezultati za svaki dan. Ako primetite kvar prilikom kuvanja kafe, potopite filtere u ključalu vodu na 10 minuta, a zatim ih isperite tekućom vodom. Za temeljnije čišćenje koristite tablete za uklanjanje ulja Gaggia.

Kako očistititi držač filtera?

Da biste pravilno očistili držač filtera, morate:

1. Uklonite instalirani filter
2. Operite filter pod vodom iz slavine (ne u mašini za pranje sudova)
3. Operite unutrašnjost tradicionalnog držača filtera pod vodom iz slavine (ne u mašini za pranje sudova).

Kada moram da uklonim kamenac iz mašine?

Kamenac je normalna posledica korišćenja mašine, a zavisi i od kvaliteta vode koju koristite. Predlažemo da mašinu očistite od kamenca svaka 2 meseca i/ili kad god primetite smanjenje protoka vode. Predlažemo da sledite postupak korak po korak ilustrovan u knjižici sa uputstvima i da koristite samo sredstvo za uklanjanje kamenca Gaggia za koje se posebno misli posebno u našim aparatima za espreso.

Kako pripremiti/ispirati mašinu?

Pre nego što prvi put koristite ručni espresso aparat ili u slučaju da je u unutrašnjem krugu ponestalo vode, morate da isperite/napunite aparat svežom vodom. Ovde ispod sledi lako uputstvo koje treba slediti:
1. Isperite i napunite rezervoar za vodu.
2. Umetnite utikač i prebacite dugme ON/OFF na zadnjoj strani u položaj „I“.
3. Lampica „Pover-ON“ na prednjoj strani će se upaliti.
4. Postavite posudu ispod pannarella.
5. Otvorite dugme „Topla voda /para“ sa strane okretanjem u smeru suprotnom od kazaljke na satu.
6. Postavite dugme za izbor u položaj „Kafa“. Ispraznite ceo rezervoar za vodu.
7. Kada završite, zatvorite dugme „Topla voda/para“ i postavite dugme za izbor na „Neutralni položaj“.
8. Mašina je sada isprana/napunjena i spremna za upotrebu.

Kako da izaberem odgovarajuću kafu iz kesice za moj aparat?

Različite vrste kafe iz kesice dovode do različitih rezultata u šolji, zato je od presudne važnosti izabrati kvalitetne. Standard, posebno, mora:
– imaju prečnik 44 mm
– sadrže 7 grama presovane mlevene kafe
– biti savršeno zapečaćen
-sadrže kvalitetnu kafu, ne previše fino niti grubo mlevenu, sa srednje svetlim prženjem.

Predlažemo da isprobate različite tipologije dok ne pronađete onu koja više odgovara vašem ukusu.

Kako mogu napraviti dobar espresso koristeći kafu iz kesice?

Za prvu kafu uključite aparat i sačekajte da se upali lampica „mašina je spremna“. Zatim morate:

a. Umetnite adapter filtera za crnu kafu u držač filtera (konveksna strana na dnu) i postavite filter za kafu pod njega. Nemojte umetati mahunu.
b. Pričvrstite držač filtera za mašinu i skuvajte malo vode okretanjem dugmeta ulevo. Držač filtera je zagrejan.
c. Otključajte držač filtera i uklonite višak vode. Nemojte ga brisati.
d. Mahunu za kafu stavite u filter tako da se dobro prijanja za nju
e. Okrenite okretno dugme ulevo da biste započeli kuvanje kafe i pomerite ga u centar kada kafa dostigne željenu količinu u šolji. Vaš espreso je spreman!

Kako mogu umutiti mleko za cappucino i ostala pića?

1. Stavite šolju ispod pannarella
2. Okrenite centralno dugme na ikoni pare. Kada svetlo svetli, mašina je spremna za ispuštanje pare.
3. Okrenite dugme za paru/toplu vodu lagano u smeru suprotnom od kazaljke na satu kako biste uklonili kondenzaciju iz panarella
4. Ponovo zatvorite dugme i uklonite čašu.
5. Stavite vrč, napunjen 1/3 hladnim mlekom, ispod pannarella
6. Okrenite dugme za ispuštanje pare u smeru suprotnom od kazaljke na satu kako bi para izašla. Polako pomerajte vrč, gore i dole, da se mleko ravnomerno zagreje, i okrenite dugme u smeru kazaljke na satu.
7. Nakon postizanja željene pene, zatvorite dugme za par okretanjem u smeru kazaljke na satu da biste zaustavili ispuštanje pare i uklonite bokal.
8. Okrenite centralno dugme u stabilan položaj.

Za više detalja, molimo vas da sledite postupak u uputstvu za upotrebu

Kako mogu dobiti još topliji espresso?

Da biste dobili još topliji espresso, predlažemo da sledite ova tri mala saveta.

1. Uključite mašinu nekoliko minuta pre upotrebe, kako bi se pravilno zagrejala i spremila za upotrebu.
2. Čist držač filtera držite zaključan za grupu-ne previše čvrsto-i tokom faze zagrevanja i nakon čišćenja. Ovo čuva temperaturu i izbegava termalne šokove.
3. Prethodno zagrejte šolje tako što ćete ih staviti na grejač za čaše ili sipati malo vrele vode sa panarellom na šolje, a zatim ih obrišite krpom

Kako mogu pripremiti tradicionalni espresso?

1. Odaberite mešavinu koja vam se najviše dopada i budite sigurni da je to izbor visokog kvaliteta.
2. Ako odlučite da koristite zrna kafe, sameljite ih u odgovarajućoj veličini: ne pregrubo (ili će voda teći prebrzo) i ne prefino (ili voda neće teći)
3. Umetnite filter „crema perfetta“ za mlevenu kafu u držač filtera
4. Stavite 1-1,5 porcija za jedan espresso ili 2 za 2 šolje pomoću dozera za mlevenu kafu
5. Lagano pritisnite sa zadnje strane doze za mlevenu kafu. Nije potrebno previše pritisnuti, jer držač filtera pod pritiskom ima sistem optimizovan za pripremu savršenog espressa u bilo kom trenutku
6. Uklonite ostatke kafe sa ivica držača filtera
7. Okrenite držač filtera pod pritiskom s leva na desno sve dok ne sjedne na svoje mesto. Otpustite držač filtera pod pritiskom. Ručka će se malo okrenuti ulevo. Ovaj pokret garantuje optimalne performanse držača filtera.
8. Okrenite centralno dugme ulevo da skuvate espreso
9. Kada dobijete željenu količinu u šolji, pomerite dugme u stabilan položaj da biste zaustavili kuvanje. Sada je vaš espresso spreman!

Da li mogu koristiti kafu iz kesice?

Gaggia ručni aparati za espresso nude mogućnost upotrebe papirnih kesica za kafe. Da biste dobili dobar rezultat u šolji, od suštinske je važnosti da sledite postupak ilustrovan u knjižici sa uputstvima. 

Koja je tehnička razlika između tradicionalnih i filtera pod pritiskom?

„Crema perfetta“ držač filtera pod pritiskom garantuje i održava pravi pritisak da u bilo kom trenutku dobijete savršene rezultate u šolji, bez obzira na vaš nivo stručnosti. Iako tradicionalni držač filtera ima istu veličinu, prsten i stil kao profesionalni, stoga zahtijeva više prakse, sposobnosti i brige za sve uključene elemente. Obraćajući pažnju na sve detalje rituala bariste-od vrste mešavine do mlevenja, od pritiska koji se koristi za tampiranje do ispravnog položaja držača filtera u grupi-dobićete autentični espreso, poput onog koji ukus u italijanskom baru.